Groninger Museum verruimt openingstijden David Bowie-tentoonstelling

Het Groninger Museum gaat de openingstijden verruimen: na de dood van David Bowie is er een enorme toeloop naar de tentoonstelling David Bowie Is. De tentoonstelling is tot en met 13 maart in Groningen te zien (update: de expositie is verlengd tot 10 april). Het museum zet iedere zaterdag de deuren tot 22.00 uur open; bezoekers kunnen tot 21.00 uur naar binnen. De deuren staat dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur open, vrijdag en zaterdag tot 22 uur. Het museum raadt bezoekers aan online tickets te kopen.

Bij de ingang van het museum ligt een condoleanceregister klaar. Het museum verwacht de komende dagen een fors aantal meer bezoekers. De woordvoerder verwacht dat veel buitenlandse bezoekers naar het museum zullen komen. Het is nog niet bekend of de expositie nog naar andere steden trekt en of de tentoonstelling langer in Groningen kan blijven. Daarvoor moet het Bowie-archief in New York al dan niet toestemming verlenen. De museumdirecteur wil een soort tribute aan de expositie toevoegen, maar daarvoor moet het Londense Victoria & Albert Museum (die de tentoonstelling opzette), toestemming geven. Woensdag begint de dertigste editie van Eurosonic-Noorderslag in Groningen, het grootste showcasefestival voor Europese muziek. Ook daar worden veel bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.

Lees ook:Groninger Museum extra open voor Bowie-fans – NS-trein met speciale Bowie-coupé
Lees ook:Expositie ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum verlengd tot 10 april
Lees ook:‘David Bowie Is’ en ‘Labyrinth’ op 25 en 27 januari in tien bioscopen van Pathé
Lees ook:David Bowie vanaf 11 december in Groninger Museum
Lees ook:Film David Bowie op Grote Markt Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>