Groninger Museum extra open voor Bowie-fans – NS-trein met speciale Bowie-coupé

Het Groninger Museum is maandag extra open voor fans van de zondag plotseling overleden David Bowie. Om 12.00 uur gaan de deuren open. In het museum is tot en met 13 maart een tentoonstelling over de Britse artiest te zien: David Bowie Is; normaal is het museum op maandag gesloten.  Vandaag vertrekt om 13.07 uur een extra trein met een speciale coupé uit Amersfoort en stopt in Zwolle (13.47 uur) en Assen (14.27 uur). De trein rijdt 16.16 uur terug vanuit Groningen en zal komenden maand in de weekenden rijden op het traject Groningen-Zwolle.

De coupé is ingericht in samenwerking met het Groninger Museum en biedt een virtuele reis door het leven van Bowie. Bij de ingang van het museum ligt een condoleanceregister klaar. Het museum verwacht de komende dagen een fors aantal meer bezoekers. De woordvoerder verwacht dat veel buitenlandse bezoekers naar het museum zullen komen. De tentoonstelling is op dit moment de enige officiële expositie over Bowie ter wereld. Het is nog niet bekend of de expositie nog naar andere steden trekt (update: de expositie is verlengd tot 10 april). De museumdirecteur zei dat de tentoonstelling waarschijnlijk wordt aangepast: ‘Ik denk dat we er een soort tribute aan toe moeten voegen’, maar daarvoor moet de eigenaar van de tentoonstelling, het Londense Victoria & Albert Museum, toestemming geven. Woensdag begint de dertigste editie van Eurosonic-Noorderslag in Groningen, het grootste showcasefestival voor Europese muziek. Ook daar worden veel bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.

Lees ook:Groninger Museum verruimt openingstijden David Bowie-tentoonstelling
Lees ook:Expositie ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum verlengd tot 10 april
Lees ook:David Bowie vanaf 11 december in Groninger Museum
Lees ook:‘David Bowie Is’ en ‘Labyrinth’ op 25 en 27 januari in tien bioscopen van Pathé
Lees ook:Film David Bowie op Grote Markt Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>