Donderdag 10 december start Illuminade: wandelen langs lichtkunstwerken in Amsterdam

editie 2014

Op 28 november ging de vierde editie van start van een deel van het Amsterdam Light Festival: de vaarroute WaterColours langs lichtobjecten op en aan de grachten (2016: klik hier). Donderdag 10 december komt daar de Illuminade bij: een gratis wandelroute door de Weesper- en Plantagenbuurt langs 20 luchtkunstwerken. Ze zijn van 17.00 tot 23.00 uur verlicht. 

De vaarroute (niet gratis) duurt tot en met 17 januari, de Illuminade tot en met zondag 3 januari. De Illuminade biedt speciaal voor het festival ontworpen lichtkunstwerken, zoals projecties op historische gebouwen en installaties in stadsparken en werken waar je als wandelaar letterlijk doorheen kunt lopen. Het Festivalhart bevindt zich in de tuin achter de Hermitage, tijdens het festival dagelijks open tot 22.00 uur. Hier starten wandelingen met gidsen en komen de deelnemende kunstenaars regelmatig samen. De wandeling kun je ook op eigen houtje lopen; programmaboekjes met plattegronden van beide routes en informatie over de kunstwerken is te koop in deze tuin en bij de festivalkiosk voor de Stopera.

Lees ook:Illuminade Amsterdam: wandelen langs lichtobjecten
Lees ook:Illuminade Amsterdam biedt aantal juweeltjes van lichtkunst
Lees ook:Donderdag 15 december opent Illuminade – wandelroute van Amsterdam Light Festival
Lees ook:Zaterdag 28 november opent prinses Beatrix Amsterdam Light Festival
Lees ook:Laatste week Amsterdam Light Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>