David Bowie vanaf 11 december in Groninger Museum

Vrijdag 11 december opent in het Groninger Museum de tentoonstelling David Bowie Is. De grote hamvraag in Groningen is: komt de superster zelf ook op de opening? Niemand die het weet. ‘s Avonds vindt in de grote der Aa-kerk Let’s Bowie  plaats, met sprekers en optredens van onder meer Wende Snijders. Ook op andere plekken in de stad zijn er de komende weken speciale concerten, films en aanvullende exposities (zoals bij het Stripmuseum). Vrijdagavonden organiseert het Groninger Museum Bowie Late Night, met bijzondere gasten.

David Bowie overleed op 10 januari; update: de tentoonstelling is verlengd tot 10 april.

Drie dagen voor de opening waren er in de voorverkoop al meer dan 17.000 toegangskaarten verkocht. De grote belangstelling bleek al uit het verdwijnen van aankondigingsposters, niet alleen in Groningen maar ook elders. Wereldwijd is de tentoonstelling door bijna 1,5 miljoen mensen bezocht. Groningen is na Londen, Chicago, Sao Paolo, Parijs, Berlijn en Melbourne de laatste stad waar de tentoonstelling te zien is (tot en met 13 maart; openingstijden: zie website). Het museum werkt met ‘gedoseerde toegang’: het museum gaat uit van 400 bezoekers per uur, ongeacht hoe lang ze binnen zullen blijven. ‘Er zijn ongetwijfeld fans die drie uur willen rondhangen, maar dat zal niet voor iedereen gelden’, aldus de museumwoordvoerder. Iedere bezoekers krijgt een hoofdtelefoon te leen met informatie en muziek bij de 300 uit het Bowie Archief afkomstige objecten.

Lees ook:Film David Bowie op Grote Markt Groningen
Lees ook:Groninger Museum verruimt openingstijden David Bowie-tentoonstelling
Lees ook:Groninger Museum extra open voor Bowie-fans – NS-trein met speciale Bowie-coupé
Lees ook:‘David Bowie Is’ en ‘Labyrinth’ op 25 en 27 januari in tien bioscopen van Pathé
Lees ook:Expositie ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum verlengd tot 10 april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>