Zaterdag 28 november opent prinses Beatrix Amsterdam Light Festival

editie 2014

Zaterdag 28 november opent prinses Beatrix de vierde editie van het Amsterdam Light Festival. Net als voorgaande jaren kent het festival twee routes: de vaarroute Water Colours langs lichtkunstwerken in de Amsterdamse grachten (tot en met 17 januari) en van 10 december tot en met 3 januari de wandelroute Illuminade door de Amsterdamse Plantagebuurt.

De prinses vaart de route met een groot deel van de kunstenaars. Deze editie staat in het teken van Vriendschap: het bestaan van de mensheid en licht als een universele taal staan centraal, iets dat in deze duistere tijden geen overbodige luxe is om eens te benadrukken. Het festival benadrukt ook het beland van vriendschap in Europa. Kunstenaars maakten speciale werken die hun visie op Europese verbinding en vriendschap uitbeelden.

Lees ook:Zesde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Wereldberoemde kunstenaars bij zesde editie van Amsterdam Light Festival
Lees ook:Zesde editie Amsterdam Light Festival internationaal succes
Lees ook:Amsterdam Light Festival nog tot en met 20 januari
Lees ook:Prinses Beatrix opent kunstmanifestatie Symposion Gorinchem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>