Prins Constantijn opent Amsterdam Art Weekend en RijksacademieOPEN

Donderdagavond 26 november opent prins Constantijn de vierde editie van het Amsterdam Art Weekend en RijksacademieOPEN (2016: klik hier). De opening vindt plaats bij de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Ruim 50 Amsterdamse culturele instellingen, vertegenwoordigd door Amsterdam Art, en zo’n 50 internationale kunstenaars van de Rijksacademie tonen de laatste ontwikkelingen en trends in de hedendaagse beeldende kunst.

Het is de eerste keer dat de Rijksacademie en Amsterdam Art het kunstweekend gezamenlijk openen, al houdt de kunstacademie open huis op zaterdag en zondag. Tot en met zondag 29 november biedt Amsterdam Art zo’n 90 activiteiten: speciaal hiervoor ontwikkelde tentoonstellingen, performances, filmvertoningen en debatten bij een vijftigtal galeries, project spaces, musea en instituten. Nieuw dit jaar zijn verschillende project spaces met een eigen performanceprogramma, onder meer in de Oude Kerk. Ook nieuw is de deelname van veilinghuizen.

De Rijksacademie werd in 1870 door koning Willem III opgericht met als doel nationaal talent voor Nederland te behouden en internationaal talent aan te trekken. Hier studeerden onder meer af: Mondriaan, Toorop en Appel. Prins Constantijn is lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Lees ook:Amsterdam Art Weekend: donderdag 24 t/m zondag 27 november
Lees ook:Amsterdam Art Weekend
Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2010 uit
Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2014 Award uit
Lees ook:Amsterdam Art Weekend 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>