Pantomimespeler Rob van Reijn overleden

De bekendste Nederlandse pantomimespeler ooit, Rob van Reijn, is in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Het werd 86 jaar. Van Reijn was al enige tijd ziek. Jarenlang trad hij op met een wit geschminkte gezocht, als van een clown. In 1967 werd hij artistiek leider van Pantomime Theater Carrousel. Een van de hoogtepunten in zijn werk was het stuk ‘Exegese‘, met zwijgend spel van Van Reijn en gesproken woord van acteur Henk van Ulsen.

Naar verluid had Van Reijn ook toneelspeler willen worden, maar de toneelschool wees hem af omdat hij met een hazenlip was geboren en daardoor een spraakgebrek had. In 1979 richtte Van Reijn in Amsterdam zijn eigen ‘Rob van Reijn Theater’ op, waarmee hij meerdere producties maakte, tot het pand aan de Haarlemmerdijk op een nacht volledig uitbrandde. Van Reijn trad ook buiten Nederland op. In 2000 was zijn officiële afscheidstoernee. Ruim een halve eeuw had hij op de planken gestaan, zonder ooit een woord te zeggen.

Lees ook:Geboorte przewalskipaard in natuurpark Lelystad
Lees ook:Eigenzinnig theater in Groningen
Lees ook:Acteur en regisseur Ton Lutz overleden
Lees ook:Theo Mann-Bouwmeesterring voor Halina Reijn
Lees ook:Rita Reys overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>