Jubileumeditie Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven

Zaterdag 7 november begint in Eindhoven de tiende editie van GLOW, met een opening op het Stadhuisplein, die ‘op voorhand al wordt getipt als publieksfavoriet’ (2016: klik hier). Dan wordt GLOW officieel geopend met een licht- en muziekshow, met een speciale internationale versie in meerdere talen van het lied ‘Brabant’ van Guus Meeuwis. Elke avond tijdens GLOW klinkt dit lied drie keer per uur.

Speciaal voor dit jubileum wordt het Stadhuisplein aangekleed door Luminaire De Cagna. De opening wordt zaterdag om 18.30 uur verricht door de burgemeester en is voor iedereen toegankelijk. Tot en met zaterdag 14 november is de Lichtstad opgesierd met lichtkunstwerken van vijftig kunstenaars. Thema dit jaar is ‘Natuur & Architectuur’. Het Parktheater is het kloppend hart van het festival en het Van Abbemuseum toont drie grote lichtkunstwerken van de Canadees Daniel Iregui.

Op Strijp-S is een route uitgestippeld met experimentele lichtkunst (GLOW Next), met als thema ‘About Light’. GLOW is gratis toegankelijk, maar voor een aantal extra projecten wordt entree geheven. De installaties zijn op vrijdag en beide zaterdagen uitgelicht van 18.30 tot 24.00 uur, op zondag tot en met donderdag van 18.30 tot 23.00 uur. Vorig jaar kwamen er 650.000 bezoekers op af. 

Eindhoven en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, In 1870 kwam hier een luciferfabriek en in 1891 opende Philips hier een gloeilampenfabriek. Inmiddels heeft Philips veel producties naar het buitenland verplaatst, maar Eindhoven groeide uit tot High Tech metropool, waar licht, kust, architectuur en design samenkomen, zoals te zien in de Dutch Design Week en GLOW. Bij de introductie in 2006 werd GLOW uitgeroepen tot één van de meest innovatieve evenementen in Nederland.

Lees ook:GLOW Eindhoven 2017
Lees ook:GLOW 2014 in Eindhoven
Lees ook:GLOW Eindhoven: zaterdag 12 tot en met 19 november
Lees ook:GLOW 2012 in Eindhoven
Lees ook:GLOW 2011 Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>