Leiden International Film Festival en Summer Jazz vieren lustrum – Black Cat Jazz Club in Scheltema

Zowel Summer Jazz als het Leiden International Film Festival (LIFF) beleven in 2015 een lustrumjaar! Het LIFF bestaat 10 jaar, Summer Jazz bestaat 5 jaar. Om dit te vieren slaan de organisaties de handen ineen met een gezamenlijk programma tijdens de tiende editie van het LIFF. Dinsdag 3 tot en met donderdag 5 november vindt er een ‘Jazz en Film’-avond plaats in het Scheltemacomplex, The Black Cat Jazz Club, met iedere dag een filmklassieker gekoppeld aan een moderne jazz artiest/band. Een avondvullend programma in een stijlvol aangekleed Scheltema, met inhoudelijke, kwalitatief sterke en vernieuwende programmering (bron: persbericht).

DINSDAG 3 NOVEMBER:
FILM: The French Connection (1971)
Agenten Popeye Doyle en Buddy Russo komen op het spoor van een groot drugstransport naar New York. Dit spoor leidt naar de Franse onderwereld die in New York voeten aan de grond probeert te krijgen.
JAZZ: Bart Wirtz Trio
De Leidse saxofonist Bart Wirtz laat zich graag complementeren met Amerikaanse meester-trompetisten Sean Jones, Jeremy Pelt en Nicolas Payton.
Op 3 november komt hij met z’n trio: Kasper Kalf (bas), Pim Dros (drums) en Bart Wirtz (altsax).

WOENSDAG 4 NOVEMBER:
Film: Touch of Evil (1958)
De Mexicaanse narcotica-rechercheur Mike Vargas komt samen met zijn bruid tijdens hun huwelijksreis vast te zitten in een Amerikaans grensplaatsje. Wanneer een autobom een rijke Amerikaanse ontwikkelaar om het leven brengt, besluit Vargas zich in het onderzoek te mengen.
Jazz-artiest: Biguine Ballade
Deze Caribische band brengt al sinds 1992 tropische klanken naar Nederland. Samen spelen ze swingende ritmes als biguine, zouk en compas. Op 4 november wordt het tijdelijk weer zomer.

DONDERDAG 5 NOVEMBER:
FILM: Ascenseur pour l’échafaud (1958)
Florence is de sensuele maîtresse van de gedesillusioneerde oorlogsveteraan Julien. Het leven van de hoofdpersonen raakt in een stroomversnelling wanneer Julien, opgejut door Florence, haar echtgenoot met een revolverschot doodt. Het lijkt een perfecte moord, totdat het noodlot toeslaat…
JAZZ: Thomas Enhco
Als telg uit een Franse familie bestaande uit vooraanstaande dirigenten, componisten en musici is het niet vreemd dat jazzpianist en componist Thomas Enhco (26) een mix van klassiek en jazz produceert. De pers was lovend over zijn optreden op het North Sea Jazz Festival afgelopen jaar en werd veelal als hoogtepunt van de avond betiteld.

Kaarten voor dit lustrum zijn verkrijgbaar via www.leidenfilmfestival.nl. Summer Jazz en het Leiden International Film Festival zijn beiden jonge, Leidse culturele organisaties die in korte tijd een belangrijke plek binnen de regionale cultuursector hebben ingenomen. Beide organisaties weten een nieuw en jong publiek op een vernieuwende manier in contact te brengen met cultuur.

Lees ook:Leiden International Film Festival: LIFF 2016
Lees ook:Leiden Internationaal Film Festival 2014
Lees ook:Leiden International Film Festival 2015
Lees ook:Terrein SummerJazz Leiden is uitgebreid, nog meer culturele randprogrammering!
Lees ook:Cultuurweken Leiden 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>