Leiden International Film Festival 2015

Vrijdag 30 oktober begint de tiende editie van het Leiden International Film Festival (LIFF, 2016: klik hier). Tot en met zondag 8 november zijn circa 100 films te zien van over de hele wereld. Het festival heeft zich gespecialiseerd in films ‘op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema’ en opent vrijdag met de Nederlandse première van Steve Jobs (trailer: klik hier). De film draait vanaf 3 december in de rest van het land.

Voor het publiek wordt het festival feestelijk geopend met de Belgische filmhit ‘Le Tout Nouveau testament’.Centraal op het festival staat de American Indie Competition met opkomende Amerikaanse filmmakers. Er zijn twaalf films geselecteerd. Op het LIFF ‘zetten deze filmmakers vaak hun eerste internationale stap, maar zijn de grote namen voor de toekomst’. Naast aanstormend talent besteedt het festival ook aandacht aan grootheden van de Amerikaanse cinema, dit jaar met een retropestief van Marlon Brando (1924-2004).

Lees ook:Leiden Internationaal Film Festival 2014
Lees ook:Leiden International Film Festival: LIFF 2016
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>