Eerste Nationale Archeologiedagen: 15 – 18 oktober

Vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober vindt de eerste editie plaats van de Nationale Archeologiedagen (2016: klik hier). Donderdag wordt een archeologische topvondst gepresenteerd door David Fontijn, die eerder te gast was in De Wereld Leert Door, en Sebastiaan Knippenberg. Drie dagen laten meer dan 60 organisaties, Noord- en Zuid-Holland en Utrecht zien wat er onder onze voeten verborgen ligt. Het publiek krijgt een inkijkje in hoe archeologen te werk gaan en wat er zoal gevonden wordt. De vondsten uit onze bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land (bron: persbericht).

Deuren die normaal gesloten blijven gaan open, zoals die van het archeologisch depot in Utrecht en in Zuid-Holland. Op verschillende plaatsen mag het bezoek ook zelf z’n handen vuilmaken. Voor het eerst trekken archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken voor het eerst samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken. Nederland sluit daarmee aan bij de jaarlijkse International Archaeology Day (17 oktober) en bij de traditie van Nationale Archeologiedagen die er in verschillende landen van Europa al worden georganiseerd. Het is de ambitie dat in de toekomst alle provincies meedoen met de Nationale Archeologiedagen.

Lees ook:Nationale Museumweek 2017 – Stem op uw favoriete pronkstuk
Lees ook:Nationale Archeologiedagen: drie dagen horen, zien en graven door heel het land
Lees ook:Nationale Archeologiedagen 2017
Lees ook:Koningin op 30 april in Rhenen en Veenendaal
Lees ook:Wantijpop Dordrecht 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>