Zaterdag 10 en zondag 11 oktober: Stripfestival Breda

stripfestival_bredaZaterdag 10 en zondag 11 oktober vindt in Breda het Stripfestival Breda plaats, het grootste stripfestival van de Benelux. Hoofdlocatie is het Chassé Theater. De deuren staan beide dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets: zie website. Kinderen tot tot en met 16 jaar mogen gratis mee (onder begeleiding van een volwassene).

Voor jonge kinderen is er een speurtocht. Dit jaar staat Douwe Dabbert in de spotlights: de dwerg met de magische knapzak uit de Donald Duck bestaat 40 jaar. Galerie Jan d’Art wijdt er een expositie aan Daarnaast wordt de Stripcultuurbeurs uitgereikt door de wethouder van Cultuur en zullen uitgave-primeurs niet ontbreken, zoals nieuwe edities van Paulus en Mol, Douwe Dabbert en Storm.

Ooit was congrescentrum ‘t Turfschip met de Striptweedaagse het Mekka van de strips, maar nadat het pand verdween, was het ook afgelopen met dit stripfestijn. Zes jaar geleden kwam de tweeedaagse terug als Stripbeurs Breda, de voorlopen van het huidige Stripfestival Breda.

 

Lees ook:Stripfestival Breda 2014
Lees ook:Stripfestival Breda 2013
Lees ook:Cultuurnacht Breda 2013
Lees ook:Stripbeurs Breda
Lees ook:Het Feest van Sinterklaas in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>