Nederlandse Dansdagen in Maastricht, spin-off in Zwolle

Vrijdag 2 tot en met zondag 4 oktober vindt in Maastricht de 18e editie plaats van het Festival de Nederlandse Dansdagen plaats (2016: klik hier). Ieder eerste weekend van oktober ademt de gehele stad Maastricht dans en biedt een staalkaart van de Nederlandse dans. Van urban dance en avant-garde tot moderne dans en klassiek ballet. Toonaangevende dansgezelschappen als Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam en jonge aanstormende choreografen, zoals Cecilia Moisio en Guilherme Miotto tonen bijzondere en spraakmakende voorstellingen (bron: persbericht).

‘Dompel jezelf onder in verschillende festivalproducties en geniet van de passie, het vakmanschap en de schoonheid van de Nederlandse dans’, nodigt het persbericht uit. Naast de geselecteerde voorstellingen zie je werk in wording tijdens de open studio’s van Secrets Revealed,  zijn er premières, exposities op bijzondere plekken en kan je zelf met de voeten van de vloer tijdens de dansfeesten. Opera en dans vloeien samen in Distinguished Dreams #2 , waarvoor we samenwerken met Opera Zuid. ‘Er is teveel om op te noemen, maar kom, kijk en laat je raken.’ Zaterdagavond is het jaarlijkse Feest van de Nederlandse Dans in Theater aan het Vrijthof, in aanwezigheid van prinses Beatrix. Woensdag 7 oktober trekken de Dansdagen er voor het eerst met een minifestival op uit en organiseren een spin-off in Zwolle: Up Stage Right in het Odeon Theater.

 

Lees ook:Nederlandse Dansdagen: 7-9 oktober in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2009 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2012 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2017 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>