Film by the Sea 2015 in Vlissingen

Vrijdag 11 september opende de 17e editie van het Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen (2016: klik hier). Het filmfestival staat als altijd in het teken van film en literatuur. Tot en met 20 september zijn er in CineCity zo’n 150 films te bekijken. Volgens Omroep Zeeland is het festival dit jaar danig uitgekleed, omdat er minder subsidie binnenkwam en veel sponsoren hun geld uitgaven aan de Tour de France: ‘geen grote paviljoens, minder afterparty’s met muziek en culinaire hoogstandjes’. Eigelijk gaat Film by the Sea met haar film- en literatuurcompetitie ‘terug naar de basis’.

Twaalf films dingen mee in de Film- en Literatuurcompetitie. Op 18 september worden verschillende awards uitgereikt. ‘Still Alice’, waarvoor Julianne Moore een Oscar in de wacht sleepte, is winnaar van ‘De Parel’ voor beste verfilming van een boek (trailer: klik hier). Vorig jaar sloot het festival sluit aan bij de eerste editie van de Nationale Filmdagen, maar zoals het er nu uitziet, was dat een eenmalig event. Parallel aan het filmfestival vindt in de badplaats Domburg op Walcheren het muziekfestival Jazz by the Sea  plaats, van 17 tot en met 20 september.

Lees ook:Film by the Sea 2013
Lees ook:Film by the Sea 2014 in Vlissingen
Lees ook:Filmfestival Film by the Sea Vlissingen – 9 t/m 18 september
Lees ook:Film by the Sea 2011 Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea Filmfestival Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>