Cultura Nova 2015 in Heerlen

In de Zuid-Limburgse stad Heerlen vindt van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 6 september de 25e editie van Cultura Nova plaats (2016: klik hier). Vrijdag wordt de jubileumeditie van het zomerfestival geopend met een spectaculaire openingsvoorstelling die in het teken van het Jaar van de Mijnen (M2015) staat. Op de plek waar de mijnschoorstenen Lange Lies en Lange Jan stonden, brengen de beroemde Franse gezelschappen Groupe F en Les Plasticiens Volants een groots vuurwerkspektakel.

Tien dagen lang biedt het festival uiteenlopende 150 voorstellingen en concerten voor jong en oud, met theater, circus, muziek, film en beeldende kunst. Vanaf zaterdag 29 augustus kan het publiek iedere avond tussen 17.30 en 19.30 uur dineren in de Spiegeltent. Cultura Nova speelt zich af op een aantal bijzondere locaties in de mijnstreek rondom Heerlen en Kerkrade. Het hart is het tot Festivalplein omgetoverde Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen.

Lees ook:Cultura Nova in Heerlen
Lees ook:Cultura Nova 2017 in Heerlen
Lees ook:Vrijdag 26 augustus opent Cultura Nova 2016 in Heerlen
Lees ook:Cultura Nova in Heerlen
Lees ook:Cultura Nova in Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>