Red Light Jazz op de Amsterdamse Wallen

Vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli vindt de tweede editie plaats van Red Light Jazz, een meerdaags jazzfestival dat is opgezet om Amsterdam weer op de kaart te zetten als échte jazz-stad met een rijke traditie (2016: klik hier). Alle locaties bevinden zich in en rondom het wereldberoemde Red Light District, van de Sint Olofskapel tot Casa Rosso. Het centrale thema dit jaar is New York; geïnspireerd op het roerige nachtleven in de jaren ’50 in die stad. ‘New York’ is ook de bakermat van de jazz en historisch gezien een stad die onverbrekelijk is verbonden met Amsterdam. Red Light Jazz wordt volledig gedragen door lokale ondernemers en sponsoren en is grotendeels gratis toegankelijk (bron: persbericht).

Vorig jaar was de kick off van het festival met in tien locaties jazzoptredens. Het thema was toen ‘Chet Baker’ en de line up werd voor een belangrijk deel bepaald door Nederlandse topacts. Het werd een groot succes. Mede daardoor wordt het festival dit jaar uitgebreid naar vijftien locaties, waarvan er twee zich net buiten het 1012-gebied bevinden: de Cotton Club op de Nieuwmarkt en de Sky Lounge van het DoubleTree by Hilton Hotel, met een prachtig uitzicht op het wallengebied. Hans Dulfer opent het Red Light Jazz Festival op vrijdag 15.00 uur met een concert in The Bulldog Hotel.

Op de slotavond van het festival vindt in de Sint Olofskapel van NH Barbizon Palace een jazzdiner plaats, waar na een 3-gangen diner de theatervoorstelling ‘New York Round Midnight – A Night At The Club’ wordt opgevoerd. Het publiek waant zich in een jazz club van New York in de jaren vijftig. Het geroezemoes verstomt, jazzmuzikanten verschijnen op het podium en brengen kolkende swing, meeslepende verhalen en smakelijke anekdotes in dampende sferen. Een ware happening waarbij het bruist van muziek en entertainment. DJ Maestro sluit de avond af.

De line up bestaat dit jaar onder meer uit: Gare Du Nord, Hans Dulfer, Verweij & Friends, Ruben Hein, Mieke Stemerdink, Fra Fra Sound, WhoSHEdo, Amsterdam Faya Allstars, Trunk, Edu Ninck Blok Trio, Aurelio Project, Marjoleine Leene & Friends, Cool Dawn West Coast Jazz Tentet, DJ Maestro en vele anderen. Om het festival te kunnen verwezenlijken, steunt de organisatie voor een belangrijk deel op de bijdragen van vijf hoofdsponsors: NH Barbizon Palace, Heineken, The Bulldog, Casa Rosso en de Bananenbar.

Lees ook:Eerste Red Light Jazz Festival op de Amsterdamse Wallen
Lees ook:Red Light Jazz Festival Amsterdam – 3 t/m 5 juni
Lees ook:Red Light Jazz 2017 op de Amsterdamse Wallen
Lees ook:Mode op de Wallen
Lees ook:Amsterdam Fringe Festival 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>