Deventer op Stelten 2015: ‘beste publieksevenement van Nederland’

Vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli is de binnenstad van Deventer het decor van de 19e editie van het internationaal theaterfestival in de openlucht: Deventer op Stelten (2016: klik hier). Drie zomerse dagen is de Hanzestad het decor voor – letterlijk en figuurlijk – ‘hoogstaand’ buitentheater. Donderdagavond vindt de openingsvoorstelling plaats. Het festival biedt podium aan topacts uit binnen- en buitenland, in de openlucht hoog boven het publiek: voorstellingen die de stad ‘op stelten zetten’.

Het publiek kan genieten van meer dan 150 gratis toegankelijke voorstellingen in de binnenstad en andere locaties rondom het centrum. Alleen voor de voorstelling van Teatro del Silencio zijn tickets nodig (10 euro per stuk). Op het programma staan gezelschappen uit Frankrijk, Chili, Spanje, Oostenrijk, Italië, België en Nederland. Jaarlijks komen zo’n 140.000 bezoekers naar ‘Deventer op Stelten’, dat door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit uitgroeide tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Vorig jaar werd het uitgekozen tot Beste Publieksevenement van Nederland. Het wordt heet dit weekend: water en zonnebrand zijn geen overbodige luxe!

Lees ook:Deventer op Stelten 2014
Lees ook:Twintigste editie Deventer op Stelten – vrijdag 8 t/m zondag 11 juli
Lees ook:Internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten
Lees ook:Deventer op Stelten 2013
Lees ook:Deventer op Stelten 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>