Kerkennacht 2015

Rondom de kortste nacht van het jaar – van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni - openen honderden kerken in Nederland hun deuren tijdens de Kerkennacht. Het is een tweejaarlijks landelijk en Europees evenement. In ruim zestig plaatsen openen 292 kerken vanaf 19.00 uur hun deuren (locaties: zie website).

Of je nu gelovig bent of niet: Kerkennacht is een buitenkansje om kerken te bezoeken en hun geschiedenis, kunst en cultuur te ontdekken. Het landelijk thema dit jaar is ‘Kerk Binnenstebuiten’. Iedere kerk vult de nacht zelf in en bepaalt zelf op weke dag ze open is (locaties: zie website). In 2013 trok Kerkennacht 150.000 bezoekers en was daarmee één van de grootste oecumenische evenementen ooit in ons land.

Lees ook:Kerkennacht 2013
Lees ook:Open Monumentendag 2011
Lees ook:Open Monumentendag 2014 – thema: op reis
Lees ook:Mooiste kerk van Nederland staat in Hulst
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>