Dag van de Architectuur 2015

Zaterdag 20 en zondag 21 juni vindt de Dag van de Architectuur plaats, waarop iedereen de kans krijgt om architectuur te beleven. Thema dit jaar is ‘Ruimte’ en daarmee sluit de Dag van de Architectuur aan op het Jaar van de Ruimte. Na twintig jaar komt er een einde aan de VINEX (Vierde Nota van de Ruimtelijke Ordening Extra).

Nu rijst de vraag: wie maakt Nederland in de toekomst? Wat zijn op lokaal niveau de belangrijkste ruimtelijke opgaven en ontwikkelingen? Onder de noemer ‘Nieuw Nederland’ worden in veel steden tal  van gebouwen opengesteld en in het hele land zijn activiteiten rondom het thema, zoals boottochten, fietstochten, rondleidingen en bijeenkomsten. Niet alles is gratis en het is aan te raden van tevoren te kijken of reserveren noodzakelijk is (locaties en activiteiten: zie website). Traditiegetrouw worden dit weekend in verschillende steden een aantal architectuurprijzen uitgereikt.

 

Lees ook:Dag van de Architectuur 2012
Lees ook:Dag van de Architectuur
Lees ook:Dag van de Architectuur 2009
Lees ook:Dag van de Architectuur 2010
Lees ook:Dag van de Architectuur 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>