Prinses Beatrix opent kunstmanifestatie Symposion Gorinchem

Prinses Beatrix opent zaterdag 6 juni de kunstmanifestatie Symposion Gorinchem. Na de officiële opening zal ze een aantal exposities bezoeken. Hoofdthema van deze derde editie is ‘De Twaalf Provinciën’. Tot en met 31 augustus zijn abstract-geometrische en constructivistische kunstwerken van 170 Nederlandse kunstenaars gratis te bewonderen in Gorinchem en buurgemeenten Leerdam en Woudrichem.

Er zijn ook werken te zien van de Symposia in 1974 en 2005, die prinses Beatrix destijds ook opende. In 1974 kwamen kunstenaars uit heel Europa naar de stad aan de Linge. Symposion komt uit het Grieks en staat voor ‘samen leven, eten, drinken en praten’. De manifestatie had succes en smaakte naar meer: in 2005 kwam de tweede editie, met naast beeldende kunst ook design, dans, literatuur, sieraden, klas, mode, muziek en theater. In 2010 vond een tussentijdse expositie ‘Beelden aan de Rivieren‘ plaats. De kunstzinnige uitgangsposities zijn dezelfde als die van de vorige edities. De gemeente Gorinchem heeft voor deze derde editie tien leegstaande panden beschikbaar gesteld.

Lees ook:Prinses Beatrix opent Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Zaterdag 28 november opent prinses Beatrix Amsterdam Light Festival
Lees ook:Prinses Beatrix opent Vila Mondriaan in Winterswijk
Lees ook:‘Beatrix met Hart en Ziel’ in Ahoy en live op tv
Lees ook:Amsterdam Light Festival nodigt kunstenaars uit voor editie 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>