Twente Biennale 2015 in Enschede

Donderdag 28 mei tot en met zondag 8 juni is de wijk Roombeek in Enschede het domein van de tweede editie van de Twente Biënnale: werk van ruim 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland in de openbare ruimte en bij de culturele instellingen in Roombeek Cultuurpark, in de wederopbouw-wijk die na de vuurwerkramp van 2000 als een feniks uit de as is herrezen, met een unieke mix van nieuwe architectuur en industrieel erfgoed.

Het tiendaagse festival biedt naast beeldende kunst ook muziek, symposia, workshops, lezingen, een anti-fashionshow, straatkunst, party’s en eten en drinken. Was het thema in 2013 ‘Identifying Europe’, deze editie staat in het teken van ‘Metamorf’, over de veranderende positie van kunst en kunstenaar nu. De economische crisis, de aanjagende technologie en de verrechtsing van de politiekzagen aan de poten van de kunstenaar. Hoofdlocatie is het Rijksmuseum Twenthe.  Donderdagavond is het openingsfeest op de Stroinksbleek, zondag is de Architectuurdag met lezing en rondleiding door Roombeek, woensdag 3 juni he tSymposium van de Verbeelding en de dag erop een groot cultuurdebat over het belang van kunst voor de stad.

Lees ook:Twente Biënnale 2013 in Enschede
Lees ook:Re:Creating Europe – Forum on European Culture in Amsterdam
Lees ook:Buddhist Film Festival Europe 2014 in EYE Amsterdam
Lees ook:Roombeek is af: koningin verricht opening
Lees ook:Art in Redlight in Beurs van Berlage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>