Koningin Máxima jarig, maandag mag de vlag uit

Zondag 17 mei is koningin Máxima jarig. Ze wordt 44 jaar en viert dat in huiselijke kring. Maandag mag de vlag uit, want officieel mag er op zondag niet worden gevlagd. Maandag is de koningin in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht (UU) aanwezig bij een oratie van de Chileense professor Couso.

Hij is van 2014 tot en met 2016 verbonden aan de Prince Claus Chair for Development and Equity. De leerstoel – in de geest van de ideeën en inzichten van prins Claus – werd ingesteld door de Universiteit Utrecht, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het International Institute for Social Studies (ISS) voor jonge academici uit Afrika, Azië, Latijns Amerika, de Cariben en Oceanië. Koningin Máxima is beschermvrouwe van de leerstoel.

Dinsdag gaan de koning en de koningin op werkbezoek naar Zeeuws-Vlaanderen. Woensdag opent ze samen met de Belgische koningin Mathilde de jaarlijkse beeldententoonstelling op het Haagse Lange Voorhout, die dit keer in het teken van Vlaamse kunst staat. Donderdag reikt koningin Máxima de jaarlijkse Appeltjes van Oranje uit en vrijdag opent ze een centrum voor doven en slechthorenden in Zoetermeer.

Prins Constantijn, de broer van de koning, is vandaag 14 jaar getrouwd met prinses Laurentien: op 17 mei 2001 traden ze voor de wet in het huwelijk, twee dagen later vond de kerkelijke inzegening plaats.

Lees ook:Máxima mag koningin heten
Lees ook:Koningin Máxima en koningin Mathilde openen ‘Vormidable’ op Lange Voorhout Den Haag
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Zeeuws-Vlaanderen en openen Sluiskiltunnel
Lees ook:Prinses Beatrix neemt erefunctie Friso over: beschermvrouwe Hollansche Molen
Lees ook:Koning Willem-Alexander en koningin Máxima 15 jaar getrouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>