Passiespelen Tegelen 2015

Zondagmiddag 10 mei (op Moederdag) vindt in openluchttheater De Doolhof in Tegelen de première  van de 20e Passiespelen. Thema dit jaar is ‘Lente in Galilea’ (trailer: klik hier). In dit  schouwspel spelen ruim 400 vrijwilligers de laatste dagen van Jezus na. De passiespelen zijn een katholieke traditie die teruggaat naar de Middeleeuwse mysteriespelen  rond Pasen. In de 17e eeuw kwam de traditie terug in het Duitse Oberammergau. Tegelen kreeg de Passiespelen in 1931; sinds 1975 iedere vijf jaar. De lijdensweg wordt tot en met 13 september 25 keer opgevoerd: op alle zondagen, Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag om 14.30 uur en vier op zaterdag (tussen 18 juli en 8 augustus, 18.30 uur). Tickets: zie website.

Voor het eerst wordt de hoofdrol Jezus gespeeld door een in Marokko geboren moslim, Abbie Chalgoum. De Doolhof staat achter het NS-station van Tegelen en is één van de indrukwekkendste openluchttheaters van ons land, in een fraai park, met een speelruimte van 75 bij 45 meter en een overdekte tribune voor 3.500 bezoekers. Sinds 70 jaar staat er een vast decor: een centrale tempel, geflankeerd door de paleizen van Herodes en Pilatus met ervoor een wirwar van terrassen, poorten en paden op meerdere niveaus. Het klassieke decor blijkt ook goed te fungeren als achtergrond voor andere evenementen.

Lees ook:Passiespelen Tegelen 2010
Lees ook:Heksenfestijn Oudewater
Lees ook:Donderdag 24 maart: The Passion in Amersfoort
Lees ook:Lichtfestival China Light Rotterdam
Lees ook:Jan Smit samen met André Rieu in Amsterdam ArenA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>