‘Vincent van Gogh – A New Way of Seeing’ bij Pathé

Zondag 26 april is om 11.00 uur de documentaire ‘Vincent van Gogh – A New Way of Seeing’ te zien in Pathé Tuschinski, Buitenhof, Amersfoort, Breda, Groningen, Haarlem, Tilburg en Utrecht. Donderdag 30 april om 21.00 uur in Pathé City Amsterdam (trailer: klik hier). ‘Vincent van Gogh – A New Way of Seeing’ is een van de titels waarmee Pathé Art internationale topexposities, creatief gefilmd, naar de bioscopen brengt.Tickets aan de bioscoopkassa of via de website.

Voor het eerst kreeg een filmcrew volledige toegang tot de schatten van het Amsterdamse Van Gogh Museum. Deze documentaire eert 125 jaar na zijn dood een van ’s werelds meest geliefde kunstenaars en laat een unieke collectie van zijn werk zien. Curatoren en kunsthistorici geven hun interpretaties, terwijl recent onderzoek nieuwe onthullingen oplevert over Van Gogh. De afgelopen maanden waren zo onder meer films te zien over de Hermatige en de Vaticaanse musea en tentoonstellingen van Vermeer, Matisse, Manet en Munch. De komende maanden staan nog exposities op het programma van Rembrandt en de Impressionisten.

Dit jaar wordt zijn 125ste sterfjaar van de schilder in binnen- en buitenland herdacht. In het Van Gogh Museum staat in de nieuwe inrichting zijn werk en leven centraal. In de tweede week van september onthult het museum zijn nieuwe, open en transparante entreegebouw. Hoogtepunt wordt vanaf 25 september de blockbuster-tentoonstelling Munch : Van Gogh. Het Van Gogh Museum is een wetenschappelijk kenniscentrum: er wordt veel onderzoek verricht naar het leven en werk van de schilder en de kunst van zijn tijd. De kunsthistorische en materiaaltechnische kennis die dit oplevert wordt met het publiek gedeeld. Het meewerken aan de documentaire Vincent van Gogh – A New Way of Seeing is hiervan een voorbeeld.

Lees ook:Museum De Fundatie bezit een heuse Van Gogh
Lees ook:Grootbeeldfilm Van Gogh bij 125e sterfjaar in Omniversum Den Haag
Lees ook:Portret van Felix Auerbach door Edward Munch nieuwste aanwinst Van Gogh Museum
Lees ook:‘Van Gogh in the Picture’, eendaags kunst- & filmfestival in CineMec Ede
Lees ook:Van Gogh Museum heropent op 1 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>