Poëzieweek Nederland en Poëziemarathon Groningen

Van 24 januari tot en met 4 februari vindt de 16e editie van de Poëziemarathon Groningen plaats. In 2000 riep Poetry International de Landelijke Gedichtendag in het leven. Iedere laatste donderdag in januari is sindsdien de dag waarop poëzie in Nederland en Vlaanderen in de schijnwerpers staat. Sinds 2013 is deze dag uitgebreid tot de Poëzieweek, met de hele week activiteiten in beide landen.

Op 4 februari eindigt de week met het Gedichtenbal in de Stadsschouwburg Amsterdam. Net als de boekenweek kent de Poëzieweek het Poëziegeschenk, dit jaar geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, tijdens deze week gratis bij aankoop van tenminste 12,50 euro aan poëzie. In Groningen vond in 2000 een 24-uurs Poëziemarathon plaats. Die had zo’n succes, dat het een jaarlijks terugkerend evenement werd. Tot en met 4 februari zijn er in Groningen uiteenlopende activiteiten. Op 29 januari wordt in Groningen de nieuwe stadsdichter uitgekozen.

Lees ook:Poëzieweek, poëziegeschenk, Landelijke Gedichtendag en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Poëzieweek, Landelijke Gedichtendag en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Poëzieweek 2018, Gedichtendag en Groninger Poëziemarathon
Lees ook:Poëzieweek en Gedichtendag 2014
Lees ook:‘Dichter bij het pluche’: 31/1 – schrijfevenement tijdens Nationale Poëzieweek – De Verhalenboot Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>