Eurosonic Noorderslag 2015 in Groningen

Woensdag 14 tot en met zaterdag 17 januari vindt in de stad Groningen de 29e editie plaats van  EuroSonic Noorderslag, het belangrijkste platform voor Europese muziek en een springplank voor veel artiesten bij hun internationale doorbraak (2016: klik hier). Het programma van het muziekfestival omvat twee festivals (Eurosonic voor internationale bands en Noorderslag voor Nederlandse bands), een conferentie, workshops en feesten. Het festival vindt onder andere in de Oosterpoort plaats, de plek waar alles ooit begon.

Ook worden er meerdere prijzen uitgereikt: de EBBA-Awards. Ieder jaar staat een Europees land in de spotlights, dit jaar is dat IJsland. De tickets voor beide festivals zijn uitverkocht. Wie geen kaartje wist te bemachtigen, kan kijken naar het tv-verslag zaterdagavond op NPO 3 en kan terecht bij gratis events, onder andere Eurosonic Open Air op de Grote Markt, Grunnsonic met Groningse acts, Freesonic in de cafés, Pop-Stores in de Oosterstraat, en de Nederlandse Popacademie Muziekmarkt bij het Prins Claus  Conservatorium. De dag na Eurosonic Noorderslag, zondag 18 januari, treden een aantal artiesten van Noorderslag traditiegetrouw op tijdens Afterslag in Apeldoorn.

Lees ook:Woensdag 13 januari begint dertigste editie Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Gratis events tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Groningen: Eurosonic Noorderslag 2018
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>