Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam

Zaterdag 29 november opent in de Hermitage Amsterdam een unieke tentoonstelling: ‘Hollanders van de Gouden Eeuw‘. Donderdag opende burgemeester Van der Laan de tentoonstelling, gelijktijdig met het Amsterdam Light Festival 2014. Het Rijksmuseum en het Amsterdam Museum haalden dertig mega schilderijen uit de Gouden Eeuw uit de depots: ‘broers en zussen van de Nachtwacht’, schuttersstukken en andere werken met sleutelfiguren en vooraanstaande inwoners van het 17e-eeuwse Amsterdam.

Zie ookVan Gogh Museum compleet nieuw ingericht en The Amsterdam Dungeon

 

Nooit eerder waren zoveel groepsportretten uit de Gouden Eeuw bij elkaar te zien. Omdat de werken zo groot zijn en daardoor zoveel ruimte in beslag nemen, worden ze zelden aan het publiek vertoond. De enorme gevaartes konden niet via de deur naar binnen, maar moesten door het dak naar binnen worden gehesen (filmpje: klik hier). Rembrandts Nachtwacht blijft natuurlijk in het Rijksmuseum hangen, maar in de Hermitage is het wereldberoemde schuttersstuk gereproduceerd op vier wanden van een van de kleinere zaaltje. De expositie is te zien tot en met 2016, bij succes mogelijk langer. Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Van Gogh-collectie hele verbouwing te zien in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Hollandse Meesters uit Rusland na 350 jaar terug in Amsterdam
Lees ook:Hermitage Amsterdam krijgt panoramisch uitzicht ‘Wonder van Amsterdam’
Lees ook:Hermitage is een hit
Lees ook:Vrijdag 27 november opent prinses Beatrix tentoonstelling ‘Spaanse meesters uit de Hermitage’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>