Amsterdam Light Festival 2014

 

Donderdag 27 november beleeft Amsterdam de start van de derde editie van het Amsterdam Light Festival (2015: klik hier). Ook dit keer belooft het een lichtfeest voor Amsterdammers en bezoekers te worden. Tot en met 18 januari kunnen zij tijdens een vaar- en wandelroute 40 lichtobjecten en -projecties van kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen. Thema dit jaar is ‘kunst, licht en water’.

De vaarroute over de Amstel en de grachten duurt anderhalf uur en is geopend vanaf 27 november, op 11 december komt daar de wandelroute Illuminade in de Amsterdamse Plantagebuurt bij. Veel grote steden hebben in de wintermaanden een Light Festival (de beroemdste is Fête des Lumières in Lyon), maar die van de hoofdstad is uniek omdat de objecten vanaf het water kunnen worden bekeken. The Guardian riep het festival in september dan ook uit tot ‘één van Europa’s mooiste lichtkunstfestivals’. Helaas, de botenparade vlak voor kerst gaat – net als vorig jaar - niet door.

 

Lees ook:Donderdag 15 december opent Illuminade – wandelroute van Amsterdam Light Festival
Lees ook:Zaterdag 28 november opent prinses Beatrix Amsterdam Light Festival
Lees ook:Laatste week Amsterdam Light Festival
Lees ook:Amsterdam Light Festival nog tot en met 20 januari
Lees ook:Amsterdam Light Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>