1001 Inventions in teken van Erfgoeddagen – tentoonstelling zet multiculti erfgoed in de schijnwerpers

Dat mensen grote waarde hechten aan hun erfgoed is duidelijk. Maar niet alleen het Nederlandse erfgoed is dierbaar, de multiculturele samenleving brengt een keur aan bijzonder erfgoed met zich mee. Tijdens de Erfgoeddagen van 19 november tot en met 19 december wordt dit erfgoed in de schijnwerpers gezet. Ook bij de reizende tentoonstelling 1001 Inventions in het voormalig Hoofdpostkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam staat erfgoed centraal. Tijdens de kick-off op 19 november nodigt 1001 Inventions iedereen uit om gratis de tentoonstelling van een vergeten beschaving te bezoeken en met elkaar te praten over de nalatenschappen die hun cultuur gemaakt hebben tot wat hij is (bron: persbericht).

De Erfgoeddagen zijn in het leven geroepen om de multiculturele bevolking van Nederland en in het bijzonder Rotterdam even stil te laten staan bij hun culturele erfenis. Of dat nu de culinaire traditie van een land is, de gebruiken of de gebouwen, erfgoed is iets waar mensen trots op zijn. Erfgoed is het thema van de tentoonstelling 1001 Inventions, die een beeld geeft van een bijzondere nalatenschap. Tijdens de Erfgoeddagen krijgen bezoekers van de expositie daarom mooie kortingen en tijdens de kick-off op woensdagmiddag 19 november hoeven bezoekers geen entree te betalen. Bezoekers worden die dag uitgenodigd om de dialoog aan te gaan met andere culturen als het gaat om erfgoed.

De tentoonstelling 1001 Inventions geeft een beeld weer van de geschiedenis en wetenschap zoals nog niet eerder te zien was. Een onbekend hoofdstuk uit de geschiedenis wordt tijdens de expositie getoond aan de hand van technische hoogstandjes, medische vooruitgang, handelsreizen over de wereld (zijderoute) en vooruitstrevende ideeën die voortkwamen uit de Gouden Eeuw van de vergeten beschaving. In de vorm van korte films, interactieve stations, workshops en games krijgen bezoekers een duidelijk beeld van een periode die niet alleen van groot belang was voor de hedendaagse maatschappij. Denk aan satellietnavigatie en de klok, maar ook aan verschillende medische instrumenten.

Lees ook:Laatste kans om 1001 Inventions in Rotterdam te zien
Lees ook:Post Rotterdam presenteert: 1001 Inventions
Lees ook:Leven met Oranje in Beeld en Geluid Hilversum
Lees ook:Titanic Memorial Weekend opent met EXPO College De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?
Lees ook:Tentoonstelling Tour de France in Spoorwegmuseum Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>