GLOW 2014 in Eindhoven

Zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 november is het centrum van Eindhoven voor de 9e keer domein van het lichtkunstfestival GLOW (2015: klik hier). Thema dit jaar is ‘Stad in beweging’. Langs een route van 4,2 kilometer tonen vijftig kunstenaar tonen lichtinstallaties, lichtculturen, lichtprojecties en performances. Ook op Strijp-S is een route uitgestippeld met experimentele lichtkunst. Het festival is gratis en trok vorig jaar meer dan een half miljoen bezoekers. De installaties zijn op zondag tot en met donderdag uitgelicht van 18.30 tot 23.00 uur, op vrijdagen zaterdag van 18.30 tot 24.00 uur. 

Eindhoven en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, In 1870 kwam hier een luciferfabriek en in 1891 opende Philips hier een gloeilampenfabriek. Inmiddels heeft Philips veel producties naar het buitenland verplaatst, maar Eindhoven groeide uit tot High Tech metropool, waar licht, kust, architectuur en design samenkomen, zoals te zien in de Dutch Design Week en sings negen jaar met GLOW. Bij de introductie in 2006 werd GLOW uitgeroepen tot één van de meest innovatieve evenementen in Nederland.

Lees ook:GLOW Eindhoven 2017
Lees ook:GLOW Eindhoven: zaterdag 12 tot en met 19 november
Lees ook:Jubileumeditie Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven
Lees ook:GLOW 2011 Eindhoven
Lees ook:GLOW 2012 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>