Nederlandse Dansdagen 2014 in Maastricht

De Nederlandse Dansdagen vinden op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 oktober voor de 17e keer plaats in Maastricht (2015: klik hier). De perfecte invulling van een weekend cultuur in Zuid-Limburg. De Bourgondische stad aan de oevers van de Maas ademt drie dagen dans. Met gratis dans op onverwachte plekken in de stad, dansvoorstellingen in theaters en dansfilms op het grote scherm. Toonaangevende dansgezelschappen en jonge choreografen van Nederlandse bodem tonen bijzondere en opvallende producties, van urban dance en avant-garde tot klassiek ballet en moderne dans (bron: persbericht).

Niet alleen overdag staat Maastricht in het teken van dans, ook aan nachtvlinders is gedacht. Alles lijkt mogelijk wanneer de contouren van de dag vervagen. Met woeste energie brengt Club Guy & oni samen met Slagwerk Den Haag en Silbersee een ode aan het boek ‘Naked Lunch’ van de Amerikaanse schrijver William Burroughs. De dansers, acteurs en percussionisten trekken je een wereld in vol psychotische poëzie, banale humor en vrede zachtheid. Een unieke nachtelijke ervaring én de laatste kans om deze voorstelling te zien. Zondagochtend wordt door ‘Schwalbe zoekt massa’ ingevuld. Als in een draaikolk bewegen de performers snel en onontkoombaar. Schwalbe zoekt mensen om de massa te worden! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [email protected]

Alleen dit weekend is er een pop-up store waar je geen kleding koopt, maar dans. Je hebt de keus uit een collectie van vijf choreografieën, gemaakt door aanstormende choreografen als Cecilia Moisio en Jasper van Luijk in samenwerking met talentvolle modeontwerpers als Sara Vrugt en Jivika Biervliet. Voor elk item van ongeveer 10 minuten betaal je 2 euro, maar uiteraard kan je ook alle vijf de pareltjes van ‘Distinguished Dreams zien’. Dit project kwam tot stand in samenwerking met festival Fashionclash Maastricht.

Zaterdagavond vindt traditioneel Het Feest van de Nederlandse Dans plaats. Op deze bijzondere avond delen de ‘grote vier’ – Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans en het Nederlands Dans Theater – samen het podium. Na dit dansfestijn is het de beurt aan het publiek. Theater aan het Vrijthof transformeert in een ware dance club waarin je wordt opgewarmd door een mix van DJs, dansers en het multimedia spel van ‘Just Dance Live’. Zondagmiddag reikt mediapartner NTR tijdens een live uitzending op tv de prestigieuze Zwanen uit, de ‘Oscars van de Nederlandse Dans’.

Lees ook:Nederlandse Dansdagen in Maastricht, spin-off in Zwolle
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2013
Lees ook:Nederlandse Dansdagen: 7-9 oktober in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2017 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2012 in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>