Film by the Sea 2014 in Vlissingen

Vrijdag 12 september opent de 16e editie van het Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen met de wereldpremière van de film ‘Dorsvloer vol confetti’ (trailer: klik hier). Het filmfestival vindt plaats in CineCity en duurt tot en met zondag 21 september. In 2012 was Terneuzen de dependance, maar zonder succes. Het festival sluit aan bij de Nationale Filmdagen: op de slotdag is het Nationale Filmdag en kosten tickets 5 euro. Zaterdag 13 september vindt de publiekspremière plaats van ‘Dorsvloer’. 

Film by the Sea is hét filmfestival voor film en literatuur. Twaalf boekverfilmingen worden beoordeeld door een vakjury en een jongerenjury in de Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie.  Daarnaast zijn er wandelingen, talkshows. biedt het festival een educatieprogramma met workshops. Vrijdag 19 september komen alle gasten bijeen voor de feestelijke Award Ceremony. Acteur Rutger Hauer ontvangt dan Grand Acting Award. Woensdag vindt de kindermiddag plaats en zaterdag 20 september de wereldpremière van de documentaire ‘Nederland Whiskyland‘. Tickets: zie website. Parallel aan het filmfestival vindt op Walcheren het muziekfestival Jazz by the Sea plaats, van 17 tot en met 21 september.

Lees ook:Film by the Sea 2013
Lees ook:Film by the Sea 2012 in Vlissingen en Terneuzen
Lees ook:Film by the Sea 2011 Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea Filmfestival Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea Festival 2010 in Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>