Welcome to the Village in Leeuwarden

Vrijdag 18 tot en met zondag 20 juli vindt in Leeuwarden ‘Welcome to the Village’ plaats (2015: klik hier), drie dagen ‘het mooiste kleine dorp van Nederland’, in natuurgebied Groene Ster, vlak buiten de Friese hoofdstad, ‘een plek waar je vooraf al heimwee naar hebt’, belooft het persbericht. Het programma biedt bijna 90 acts en een ‘bomvol’ kunstprogramma. Balthasar is de hoofdact op vrijdag, De Staat op zaterdag en Band of Skulls op zondag. De eerste editie van Welcome to The Village werd door lezers van CuttingEdge.nl gekozen tot beste muziekfestival van 2013.

Het terrein is vrijdag geopend van 16.00 tot 03.00, zaterdag van 12.00 tot 03.00 en zondag van 12.00 tot 24.00 uur. Was er vorig jaar een festivalsalade, dit jaar verbouwt Welcome to The Village onder meer uien voor een originele Friese uiensoep van eigen festivalmoestuin. De zogeheten ‘sipelsop’ wordt verkocht op het festival, de winst gaat naar oneMen pionier Sizani. In Zuid-Afrika helpt zij vrouwen op het platteland en gebruikt het geld om een groentetuin aan te leggen. Door uiensoep, volgens origineel Fries recept, te verkopen wordt er geld opgehaald waarmee de aanschaf van een terreinwagen (mede) wordt gefinancierd.

Lees ook:Welcome to the Village in Leeuwarden
Lees ook:Welcome to The Village is klaar voor warm weekend
Lees ook:Kadefeesten Maastricht 2011
Lees ook:Welcome to the Village: 15-17 juli Groene Ster Leeuwarden
Lees ook:Koningin bij jubileum Friesch Paarden Stamboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>