Vijftigste Internationaal Orgelfestival in Haarlem

Zaterdag 12 tot en met zaterdag 26 juli vindt in Haarlem de 50e editie plaats van het Internationaal Orgelfestival: 14 dagen muziek tijdens meer dan vijftig publieksevenementen (2016: kik hier). Wat in 1951 begon als Orgelimprovisatie concours, groeide uit tot een wereldwijd bekend cultureel festival, sinds 1986 om het jaar, altijd in juli. Vooraanstaande organisten en ensembles verzorgen concerten in Haarlem. 

Daarnaast zijn er workshops, excursies en de befaamde zomeracademie. Sinds 1955 zwoegen conservatorium studenten onder leiding van ervaren organisten tijdens masterclasses achter het wereldberoemde orgel van Christiaan Müller in de St. Bavokerk. Van 14 tot en met 18 juli vindt de International Improvisation Competion plaats in de Sint Bavo en de Philharmonie. Een vijfkoppige jury van internationaal bekende organisten beslissen over 22 deelnemers uit 11 landen. Voor veel concerten is de toegang gratis (niet allemaal) en is reservering niet nodig, voor een aantal voorstellingen op kleinere locaties is reservering aan te raden. Op 26 juli is de grande finale in de Sint Bavo, met de wereldpremière van ‘These Livid Flames’  van Hugues Dufourt.

Lees ook:Zaterdag 16 juli begint het Internationaal Orgelfestival Haarlem
Lees ook:Internationaal Orgelfestival Haarlem 2012
Lees ook:Zaterdag 23 januari: Orgelfeest 2016 in Domkerk Utrecht
Lees ook:Haarlem Jazz and More 2017
Lees ook:Sint-Nicolaaskerk Amsterdam verheven tot basiliek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>