North Sea Jazz 2014 in Ahoy

Vrijdag 11 tot en met zondag 13 juli zijn alle verdiepingen van Ahoy Rotterdam voor de achtste keer het domein van North Sea Jazz (2015: klik hier). Het grootste indoor jazzfestival ter wereld – ‘waar verleden, heden en toekomst van de jazz langskomen’ – beleeft haar 39e editie en is uniek in de wereld vanwege haar programmering. Het festival is helemaal uitverkocht: het is voor het eerst dat er geen dagkaarten of passe-partouts meer te koop zijn. Voor de achterblijvers: Radio 3FM zendt alle dagen live uit vanaf Ahoy.

Ook dit jaar is de line-up gevuld met een aantal grootheden, onder wie Stevie Wonder, Quincy Jones, Kelis, Nile Rodgers, Typhoom, Ibrahim Maalouf (de ontdekking van vorig jaar op het festival), de bigband Sun Ra Arkestra en ons eigen Metropole Orkest. Artist in Residence is dit jaar Christiaan McBride. De deuren staan open vrijdag en zaterdag van 16.30 tot circa 01.15 uur, zondag van 14.30 tot circa 23.45 uur. Op 11 en 12 juli is de inmiddels legendarische afterparty Boogieball voor artiesten en publiek. Tot 2006 stond het festival in Den Haag, maar het festival groeide uit haar jasje en was  toe aan een grotere locatie: dat werd de Ahoy. De stad Rotterdam deelt mee in de jazzvreugde met tot en met zondag 13 juli de 9e editie van North Sea Round Town. Mocht Oranje de finale van het WK halen, dan wordt die zondag live uitgezonden tijdens het festival.

Lees ook:North Sea Jazz Festival 2015
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2012 in Ahoy
Lees ook:North Sea Round Town 2015 in Rotterdam
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2017 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:North Sea Jazz blijft tot zeker 2018 in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>