Eerste Red Light Jazz Festival op de Amsterdamse Wallen

Vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli vindt de eerste editie plaats van Red Light Jazz, een jazzfestival in het warme hart van Amsterdam (2015: kik hier). Het is een ondernemersinitiatief en opgezet als een nieuw jaarlijks terugkerend evenement om Amsterdam terug op de kaart te zetten als échte jazzstad met een rijke traditie. Wekelijks staat de hoofdstad bol van jazz op bijzondere locaties, maar het ontbrak aan een jaarlijks terugkerend meerdaags jazzevenement. Red Light Jazz concentreert zich op locaties op en rondom de Amsterdamse Wallen. Van een ode aan Chet Baker vanuit Hotel Prins Hendrik, waar hij in 1988 het leven liet, via de Sint Olofskapel, Café Casablanca, Brouwerij de Prael, Paleis van de Weemoed, Koffiesalon Quartier Putain, Bar Restaurant Living Mata Hari, Bethany’s Jazz Club en Het Bethaniënklooster naar Theater Casa Rosso (bron: persbericht).

In samenwerking met onder meer het Nederlands Jazz Archief, het Conservatorium van Amsterdam, platenlabel Top Notch, en ondersteund door het platform Amsterdam World Jazz City 2014, willen de participerende deelnemers een andere kant van de Amsterdamse Wallen laten zien. Een kant die onlosmakelijk verbonden is met jazz. Wat ooit is begonnen in de oude binnenstad van Amsterdam, onder meer in Casablanca en The Cotton Club, verspreidde zich daarna als een olievlek over de stad. Red Light Jazz is daarom tevens een eerbetoon aan saxofonist Kid Dynamite, die in 1928 voet aan wal zette in Amsterdam en vanaf 1949 lange tijd de vaste bespeler werd van Casablanca, dat in hetzelfde jaar door Elseviers Weekblad werd geroemd als ‘het Mekka der liefhebbers’ met ‘veruit de beste jazz- muziek van alle Benelux-landen’. Musici als Hans Dulfer, Deborah J. Carter, Saskia Laroo, New Cool Collective, Alex Rossi en vele anderen zullen de revue passeren en aan de basis staan van een nieuw Amsterdams ‘Feestje’. Op vrijdagavond 4 juli opent pianist Michiel Borstlap het festival met een gratis concert in Het Bethaniënklooster.

Lees ook:Red Light Jazz Festival Amsterdam – 3 t/m 5 juni
Lees ook:Red Light Jazz op de Amsterdamse Wallen
Lees ook:Nuit Blanche Amsterdam
Lees ook:Red Light Jazz 2017 op de Amsterdamse Wallen
Lees ook:Mode op de Wallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>