Royal Shakespeare Company in Pathé Buitenhof en Tuschinski

Deze zomer zijn drie topproducties van de Royal Shakespeare Company in hoge beeld- en geluidskwaliteit live vanuit Stratford-Upon-Avon te zien in Pathé Buitenhof, Den Haag en Pathé Tuschinski, Amsterdam. Shakespeares koningsdrama’s Henry IV, part I & II en zijn romantische komedie The Two Gentlemen of Verona zijn niet ondertiteld. De voorstellingen in Pathé Tuschinski (12,50 euro) en Pathé Buitenhof (16 euro) beginnen om 20.00 uur. In Pathé Buitenhof verzorgt Shakespeare-kenner Tom Dommisse om 19.30 uur een inleiding bij de voorstellingen. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl/theater en aan de kassa van de bioscopen (bron: persbericht).

Woensdag 14 mei  werd HENRY IV, PART I vertoond. Als zijn kroon wordt bedreigd door vijanden uit binnen- en buitenland, maakt Henry IV zich gereed voor een oorlog. Hij heeft zelf de vorige koning aan de kant gezet. Daarom is hij zich bewust van zijn wankele positie en het gevaar dat hij loopt als hij zwak overkomt. Ondertussen maken Henry’s zoon, prins Hal, en zijn vriend, de beruchte Sir John Falstaff, de kroegen en bordelen van Londen onveilig. Ook zij ontkomen echter niet aan de harde werkelijkheid van het slagveld, waar Hal wordt geconfronteerd met zijn verantwoordelijkheden voor familie en kroon.

Woensdag 18 juni : HENRY IV, PART II: dDe gezondheid van Henry IV gaat hard achteruit als een tweede opstand dreigt. Hij wil zijn opvolging veilig stellen, maar weet niet of zijn zoon de geschikte kandidaat is. Hal houdt zich meer bezig met aardse genoegens dan koninklijke verplichtingen. Falstaff heeft de taak gekregen nieuwe troepen te rekruteren. De kansen om zich bij de naïeve plattelandsbevolking met diefstal en woekerwinsten te verrijken, kan hij echter niet weerstaan. Als de gezondheid van de koning verder verslechtert, moet Hal een keus maken tussen tussen zijn plicht en de loyaliteit aan zijn oude vriend.  Regie Henry IV, part I & II : Gregory Doran. Cast: Jasper Britton, Alex Hassell, Antony Sher, Jennifer Kirby, Nia Gwynne, e.a.

Woensdag 3 september : THE TWO GENTLEMEN OF VERONA. Valentijn en Proteus zijn boezemvrienden tot ze verliefd worden op hetzelfde meisje, Silvia, de dochter van de Milanese hertog. Proteus heeft in Verona echter al een vriendin, Julia, en de hertog vindt Valentijn niet goed genoeg voor zijn dochter. Al snel belanden de vier jonge geliefden, bedreigd door gewelddadige bandieten, in een woeste achtervolging door de bossen. Persoonsverwisselingen maken de verwarring alleen maar groter. Uiteindelijk komt het in deze romantische komedie van Shakespeare, geregisseerd door Simon Godwin, echter tot een grote verzoening .

Lees ook:Nick Cave donderdag 8 september bij Pathé, CineMec en Foroxity
Lees ook:Pathé Theatre: Coriolanus van Shakespeare
Lees ook:Pathé Theatre presenteert La Comédie Française
Lees ook:Harry Potter Marathon 29 en 30 oktober bij Pathé
Lees ook:Metropolitan Opera live bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>