De Parade 2014 begint in Rotterdam

Donderdag 19 juni begint het rondreizende theaterfestival De Parade (2015: klik hier). Traditiegetrouw is de aftrap van het rondreizend theaterfestival in het Rotterdamse Museumpark en staat daar tot en met zondag 29 juni. Voor het 24e jaar op rij trekt het festival met haar tenten, muzikanten en acteurs langs de vier grote steden van het land. Na Rotterdam volgt het Westbroekpark in Den Haag van vrijdag 4 tot en met zondag 13 juli. Van vrijdag 18 juli tot en met zondag 3 augustus staat de Parade in het Moreelsepark in Utrecht en van vrijdag 8 tot en met zondag 24 augustus in het Martin Luther King Park in Amsterdam.

De felgekleurde tenten, de restaurants, terrassen, de nostalgische zweefmolen, de silent disco: ieder jaar toveren zij het park om in een zelfvoorzienend dorp.  Naast theatertenten reizen er ieder jaar ook een restaurants en bars mee. Alle keukens op de Parade werken met duurzaam vlees, vis en gevogelte. Het programma telt 67 theater-, dans- en muziekvoorstellingen, 16 speciale doorlopende voorstellingen, 37 bands, een uitgebreid kinderprogramma en iedere avond gratis muziekoptredens. De Parade is voortgekomen uit het internationaal reizende theaterfestival Boulevard of Broken Dreams, dat bestond van 1984 tot 1987.

 

Lees ook:De Parade strijkt neer in Den Haag
Lees ook:De Parade strijkt neer in Utrecht
Lees ook:De Parade strijkt neer in Amsterdam
Lees ook:De Parade 2017 opent vrijdag 23 juni in Rotterdam
Lees ook:De Parade 2015 in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>