Carré presenteert Nederlandse versie van War Horse

Vrijdag 30 mei tot en met 29 september staat de langverwachte wereldwijd bejubelde theaterproductie ‘War Horse in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, een uniek samenwerkingsproject tussen Carré, Holland festival en de vandenEnde Foundation. Het is de Nederlandse versie van de voorstelling van het National Theatre of Great Britain en The Handspring Puppet Company uit Zuid-Afrika. De swow is al drie jaar uitverkocht op Westend in Londen en trekt wereldwijd miljoenen bezoekers. Fragment in RTL Late Night: klik hier.

Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met The Handspring Puppet Company. Het gaat over de jongen Albert en zijn lievelingspaard Joey, dat wordt geconfisqueerd om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Dertig acteurs brengen samen met het baanbrekende poppentheater uit Zuid-Afrika het verhaal over vriendschap, loyaliteit en moed. Levensgrote galopperende en ademde paarden worden op het toneel tot leven gebracht. Als kijker raak je zo in de ban van de paarden, dat je vergeet dat ze door mensen worden bediend. War Horse maakt dit jaar een prominent onderdeel uit van het jaarlijkse Holland festival, dat 1 juni begint, gaat op zaterdag 14 juni officieel in première in Carré en toert na Amsterdam door het land.

Lees ook:Wereldpremière Amandla! Mandela in Carré
Lees ook:Puppet International in Meppel: woensdag 5 t/m zondag 9 oktober
Lees ook:Holland Dance 2014
Lees ook:Puppet International: Internationaal Poppen- en Figurentheater Festival Meppel
Lees ook:Holland Festival: weinig aandacht op tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>