Veluwe Fotodagen in Radio Kootwijk

Zaterdag 24 en zondag 25 mei vinden in Radio Kootwijk op de Veluwe voor het eerst de Veluwse Fotodagen plaats. De natuur is het favoriete onderwerp voor talloze fotografen. De schoonheid van een landschap, eindeloze bossen, kleurige herfstbladeren, fladderende vogels en burlende herten. De Veluwse Fotodagen combineren de wereld van natuur én fotografie in een weekend met workshops, lezingen en andere activiteiten in en rond de inspirerende omgeving van het voormalig bijzondere PTT-zendgebouw in Radio Kootwijk (bron: persbericht).

In vier zalen worden lezingen gegeven door bekende Veluwse natuurfotografen zoals Geurt Besselink, Ernst Dirksen, Jan Huttinga en Jan Vermeer.  Praktische onderwerpen komen aan bod, van het beheer van beeldmateriaal tot een instapcursus fotografie voor beginners. In de imposante zenderzaal is een fotobeurs waar alle grote importeurs van Nederland staan met diverse aanbiedingen. Daarnaast zijn er vele activiteiten, zoals dierensporen zoeken in het zand, een fotoshoot bij de pompgebouwtjes of verhalen vertellen bij de Watertoren. Er is ook aandacht voor kinderen die zelf aan de slag mogen met een workshop natuurfotografie onder deskundige leiding van Kidsklix. Ervaring of een camera hebben de kinderen niet nodig, meedoen is voldoende. Kidsklix stelt de camera’s ter plekke beschikbaar.

Tijdens de Veluwse fotodagen is er ook aandacht voor de indrukwekkende omgeving van het zendgebouw; de grootste zandverstuiving van West-Europa ligt letterlijk naast de deur. Een omgeving waar een fotograaf het liefst direct aan de slag gaat. Buiten worden dan ook diverse fotoworkshops gehouden in de weergaloze Veluwse natuur, zoals een workshop macro- en/of landschapsfotografie. Ook voor de niet fotograferende bezoeker zijn er diverse interessante lezingen, over bijvoorbeeld archeologie of over de bijzondere locatie waar het evenement plaats vindt. Gevorderde  fotograaf, filmer, beginner of buitenmens, jong en oud, de Veluwse Fotodagen inspireren iedereen die de natuur een warm hart toedraagt. De deuren staan op beiden dagen open van 1000 tot 17.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Pasen op de Bataviawerf in Lelystad
Lees ook:Nature Talks Photo Festival in Ede, hét evenement voor liefhebbers van natuur en beeld
Lees ook:Open dag nationale parken met veel muziek
Lees ook:‘Modelbouw in Actie’ op 25 juni bij Aviodrome Lelystad
Lees ook:Mineralenbeurs 2009 in Rijswijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>