GRID2014: grootste internationale fotografie biënnale in Nederland

Zaterdag 24 mei tot en met zondag 22 juni 2014 vindt de zesde editie van de Internationale Fotografie Biënnale GRID plaats, is een tweejaarlijks fotografie evenement over hedendaagse beeldcultuur met werk van internationaal gerenommeerde fotografen en veelbelovende talenten dat zal plaatsvinden in: Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Op diverse locaties in deze steden zijn exposities te zien van kunstenaars van over de hele wereld waaronder: Azerbeidzjan, Duitsland, Haïti, Hongarije, Indonesië, Italië, Mexico, Nederland, Peru, Polen, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk. Deze exposities zijn veelal nog niet eerder in Nederland getoond (bron: persbericht).

De internationale exposities zijn mede samengesteld door diverse curatoren, op basis van het centrale thema van GRID2014 Constructions. Fotografie is een kritisch middel en laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Met behulp van de camera kunnen beelden geconstrueerd worden waarmee fotografen een (de)constructie laten zien van de wereld om ons heen. Tijdens GRID2014 ligt de focus op de volgende drie subthema’s: Image Constructions, Architectural Constructions en Constructions of Identity. Naast exposities heeft GRID2014 een omvangrijke randprogrammering met onder andere lezingen, artist talks en workshops. Verder is er een OFF GRID programma dat bestaat uit exposities en creatieve statements van musea, galeries en de creatieve industrie. Initiatiefnemer van GRID is Stichting Amsterdam Photo. De missie van Stichting Amsterdam Photo is het promoten van hedendaagse beeldcultuur en het stimuleren van een internationale dialoog.

Lees ook:Unseen Photo Fair & Festival Amsterdam
Lees ook:Nature Talks Photo Festival in Ede, hét evenement voor liefhebbers van natuur en beeld
Lees ook:Unseen 2017 in Westergasfabriek Amsterdan
Lees ook:Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2014 Award uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>