Koningin start inzamelingsactie muziekinstrumenten voor kinderen

Koningin Máxima heeft op Radio 4 luisteraars opgeroepen instrumenten die ze niet meer gebruiken te doneren voor muziekonderwijs aan kinderen. Het was de aftrap voor de landelijke inzamelingsactie Klassiek Geeft. Doel is meer kinderen de kans geven een instrument te kunnen bespelen, die veel ouders niet kunnen betalen. Met instrumenten uit het landelijk instrumentendepot kunnen ze toch muziek maken.

Iedereen kan gebruikte instrumenten inleveren bij een City Box (een inzamelpunt) in de buurt, of op de slotdag (23 mei) in Amsterdam. Dan zendt Radio 4 de hele dag live uit vanuit VondelCS in het Vondelpark. Dat is het nieuwe omroepgebouw van AVRO en TROS, dat sinds april in het Vondelparkpaviljoen (het voormalig Filmmuseum) is gevestigd.  De campagne duurt tot en met vrijdag 23 mei. Behalve instrumenten kunnen luisteraars ook geld doneren en bieden op veilingitems, zoals een concert van Janine Jansen of de dirigeerstok van Bernard Haitink. De eerste inzamelingsactie in 2011 leverde 1267 instrumenten op.

Lees ook:Open dag nieuw omroephuis VondelCS in Amsterdam
Lees ook:TROS Muziekfeest op het Plein in Maastricht
Lees ook:Live uitzending finale NPO Radio 4 Hart en Ziel Festival vanuit TivoliVredenburg
Lees ook:Radio 3FM viert 50e verjaardag
Lees ook:Condoleancesite voor behoud ‘Te land, ter zee en in de lucht’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>