Hommage aan Freek in DeLaMar Theater

In 2014 wordt Freek de Jonge 70 jaar. Om dat te vieren, vindt maandag 7 april in het DeLaMar Theater in Amsterdam ‘Hommage aan Freek‘ plaats, een eenmalige avond, als onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vrienden en collega’s treden aan tijdens een cabareteske en muzikale avond rond de Godfather van de Kleinkunst. Wie er komen, is nog even een verrassing, maar er worden namen gefluisterd als Liesbeth List, Karin Bloemen, Acda & De Munnik, Brigitte Kaandorp en Herman Finckers.

Freek de Jonge begon samen met de in 2004 overleden Bram Vermeulen het spraakmakende cabaretduo Neerlands Hoop in Bange Dagen (ook wel Neerlands Hoop genoemd). In 1979 ging het duo uit elkaar en gingen beiden solo verder. Met zijn hoge tempo van grappen en anekdoten zette Freek een nieuwe toon binnen het Nederlands cabaret. Hij maakte talloze cabaretvoorstellingen, een aantal Oudejaarsconferences, haalde nummer-1 van de hitparade met zijn song ‘Leven na de Dood’ en won de Annie M.G. Schmidtprijs. Het Amsterdams Cabaret Festival eert ieder jaar een grootheid in de kleinkunst, zoals eerder voor onder meer: Ramses Shaffy, Wim Ibo, Lennaert Nijgh, Jenny Arean, Harry Bannink en Ivo de Wijs.

Lees ook:Amsterdams Kleinkunst Festival 2012
Lees ook:Erik van Muiswinkel wint cabaretprijs Poelifinario
Lees ook:Cameretten in Oude Luxor Theater
Lees ook:Amsterdam Kleinkunst Festival 2011
Lees ook:Oudejaarsconferences aan het eind van het jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>