Guggenheim Collectie in Cobra Museum Amstelveen

Zaterdag 5 april opende in het Cobra Museum in Amstelveen een de meest kostbare tentoonstelling die het museum sinds haar opening te bieden heeft: ‘From The Guggenheim Collection‘. Tot en met 31 augustus in abstracte kunst van 1949-1960 uit het Guggenheim Museum in New York in Amstelveen te zien. In de jaren ’50 ontstond in zowel Europa als de Verenigde Staten een grote verscheidenheid aan nieuwe kunststijlen. De  experimentele kunst leefde op. Kunstenaars experimenteerden met ongebruikelijke materialen, technieken en onderwerpen.

De expositie in het Cobra Museum is samengesteld uit werken van het Solomon R. Guggenheim Museum of Modern Art en belicht een decennium van radicale ontwikkelingen op kunstgebied. Er hangen ruim vijftig topwerken van veertig kunstenaars. Behalve Amerikaanse grootheden als Jackson Pollock, Willem de Kooning en Mark Rothko, is er ook werk te zien van Cobra-kunstenaars als Karel Appel, Asper Jorn en Pierre Alechinsky en van minder bekende pioniers. Bijzonder is dat 18 werken ook te zien waren op de beroemde openingstentoonstelling van het Guggenheim Museum in New York in 1959.

Lees ook:Al 100.000 bezoekers op ‘Picasso in Parijs’ in Van Gogh Museum
Lees ook:Cobra Museum Amstelveen beste museum
Lees ook:Kandinsky en Der Blauwe Reiter in Den Haag
Lees ook:Koningin Máxima opent Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam
Lees ook:Koningin opent expositie Malevich in Stedelijk Museum Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>