Eerste Koningsdagconcert in Haarlem

Dinsdag 8 april vindt in de Philharmonie in Haarlem het eerste Koningsdagconcert plaats, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix (2015: klik hier). Het concert is uitsluitend voor genodigden. De NTR registreert het concert en zendt het uit op zaterdag 26 april om 22.30 uur op Nederland 2. Op die dag wordt Koningsdag voor het eerst gevierd.

De koning is op 27 april jarig, maar omdat dit op een zondag valt, wordt het de dag ervoor gevierd. Het Koningsconcert vindt in de provinciehoofdstad Haarlem plaats, omdat de Koninklijke familie op 26 april Koningsdag in Noord-Holland viert: in Graft-De Rijp en Amstelveen. Het concert bestaat uit een gezamenlijk optreden van Holland Baroque Society met jazztrompetist Eric Vloeimans en een ensemble onder leiding van harpiste Gwyneth Wentink.

Lees ook:Koning, koningin en prinses Beatrix bij Koningsdagconcert in Dordrecht
Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in Amstelveen en De Rijp
Lees ook:De Oranjes vieren Koningsdag 2018 in de stad Groningen
Lees ook:Koningsdag opgenomen als Cultureel Erfgoed
Lees ook:Koningsdag vanaf 2015 in een nieuwe jas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>