Beatrix opent nieuw Armando Museum

Vrijdag 21 maart heeft prinses Beatrix het nieuwe Armando Museum geopend. Nadat het museum in Amersfoort 2007 volledig afbrandde, is Museum Oud-Amelisweerd (MOA) in Bunnik gewijd aan het oeuvre van Armando. De 84-jarige veelzijdig kunstenaar Armando (schilder en beeldhouwer, maar ook dichter, schrijver en maker van theater en muziek) was zelf ook aanwezig bij de opening. Hij werd toegesproken door zijn vriend en collega-dichter Cees Nooteboom, met wie Armando veel tijd doorbracht in Berlijn.

Ook de prinses heeft een persoonlijke band met Armando en was ook bij de opening van zijn museum in Amersfoort in 1998. In 2009 kreeg hij van Beatrix de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap. Door de brand in 2007 werd niet alleen het museum verwoest, maar gingen er ook meer dan veertig werken van Armando verloren. Twee schilderijen konden kort na de brand worden gered. Het MOA opent met de tentoonstelling ‘Armando in he tWoud’.  Het museum is gevestigd in het 18e-eeuwse landhuis Oud-Amelisweerd.

Lees ook:Oorzaak brand Armando Museum blijft mysterie
Lees ook:Prinses Beatrix opent Vila Mondriaan in Winterswijk
Lees ook:Theater Helmond door brand verwoest
Lees ook:Museum Diorama Nunspeet afgebrand
Lees ook:Prinses Beatrix opent Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>