Cinedans – Dance on Screen Festival Amsterdam

Woensdag 12 tot en met zondag 16 maart vindt in EYE Amsterdam de elfde editie plaats van Cinedans (2016: klik hier), een internationaal festival waarin de dansfilm centraal staat. Het Dance on Screen festival is het grootste dansfilmfestival ter wereld, met dit jaar ruim 90 internationale dansfilms, documentaires en interactieve installaties.

Daarnaast zijn er lezingen, debatten en workshops en is er een kinderprogramma. Regisseur Boris Paval Conen is special guest en filmmaker en schrijver Peter Delpeut gastcurator. Delpeut voegt een uniek element toe: ‘Found Choreography’, een programma gebaseerd op ingezonden films met ‘gevonden dans’. Naast vaste onderdelen als Point Taken en de One Minute Dance Film is er voor het eerst een animatieprogramma en een programma met experimentele dansfilms uit de EYE-collectie. Point Taken helpt choreografen en regisseurs gezamenlijk korte dansfilms te laten maken.

Lees ook:Cinedans 2016 in EYE Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival
Lees ook:Dance Valley 2014 in Spaarnwoude
Lees ook:Literair Festival Harry Mulisch
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival in EYE Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>