Kunsthal Rotterdam heropent met S.H.O.E.S.

Zaterdag 1 februari heropent de Rotterdamse Kunsthal na een verbouwing. Vanaf 14.00 uur is iedereen gratis welkom. ‘Kom op je mooiste hakken naar de Kunsthal’, roept het museum op. Dit vanwege de openingstentoonstelling S.H.O.E.S. (Sexy Heels Or Easy Sandals), over hoge hakken en echte liefde. Tot en met 11 mei staat het design van de damesschoen vanaf 1900 tot nu in the picture. Er zijn ruim 500 schoenen te bewonderen van bekendheden en beroemde schoenontwerpers.

Zo zijn er schoenen van Manolo Blahnik (Sex and the City!), Christian Louboutin en de Nederlander Jan Jansen, klassiekers van onder meer André Perugia (‘Hommage à Braque’  uit 1931), Salvatore Ferragamo (de eerste sandaal met plateauzool uit 1938 voor Judy Garland) en Rogier Vivier (de eerste stilettohak uit 1954), maar ook van hedendaags en aanstormend talent. Schoenen met de meest uiteenlopende hakken, de ene extreem van vorm, de andere sterk erotiserend, soms verleidelijk, of statusverhogend.

Een serie als ‘Sex and the City’ heeft de schoen zeker geen windeieren gelegd, zoals Big voor Sarah Jessica Parker neerknielt en haar ten huwelijk vraagt: niet met een ring, maar door haar Manolo Blahniks aan de voeten te doen. Die zitten als gegoten, net als bij Assepoester. ‘Als je een paar kilo bent aangekomen, is het frustrerend om kleren te passen’, zei een modefan op tv. ‘Maar schoen passen altijd.’ Daarom kunnen veel vrouwen niet zomaar voorbij lopen aan nieuwe schoenen. De expositie is een ‘onweerstaanbare must-see’ voor iedereen met een passie voor mode en design.

Zie ook: ART Rotterdam Week

 

Lees ook:Publiek Kunsthal Rotterdam kiest voor schoenententoonstelling
Lees ook:Schoenen Museum Waalwijk viert 60e verjaardag
Lees ook:Zuidas Suits & Stilettos Run in Amsterdam
Lees ook:Nieuwe trend: schoenen gooien bij een demonstratie
Lees ook:Greenpeace actie – zet je schoen in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>