Eurosonic Noorderslag in Groningen

Woensdag 15 tot en met zaterdag 18 januari beleeft de stad Groningen de 28e editie van  EuroSonic Noorderslag (2015: klik hier), het belangrijkste platform voor Europese muziek en springplank voor veel acts bij hun internationale doorbraak. Het programma van het muziekfestival omvat twee festivals, een  conferentie over de nieuwste ontwikkelingen, workshops en feesten.  De muziekconferentie is ieder jaar uitverkocht en trekt ruim 3.200 bezoekers, onder wie 400 afgevaardigden van internationale festivals. Muziek is de hoofdmoot: de Groningse binnenstad wordt vier dagen overspoeld met zo’n 300 acts en alle muziekgenres uit de Nederlandse en Europese muziekindustrie.

Ook worden er meerdere prijzen uitgereikt. Ieder jaar staat een Europees land in de spotlights, dit jaar is dat Oostenrijk. Wie geen kaartje wist te bemachtigen, kan kijken naar het tv-verslag op zaterdag, en kan terecht bij gratis events, onder andere Eurosonic Open Air, bij Eurosonic Air op de Grote Markt, Grunnsonic en Energy Stage met uitsluitend Groningse acts, Freesonic in de Groningse cafés,  literaire wandelingen Eurosonis Pop-Stores in de Oosterstraat, en de Nederlandse Popacademie Muziekmarkt. Woensdag begint met de EBBA-Award show in de Oosterpoort, live via YouTube gestreamd. Verschillende Europese publieke omroepen zenden de show uit. Zaterdagavond is de Oosterpoort tot in de late uurtjes het domein van Noorderslag plaats. De dag erop treden een aantal artiesten van Noorderslag op tijdens Afterslag in Apeldoorn.

Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2015 in Groningen
Lees ook:Woensdag 13 januari begint dertigste editie Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Gratis events tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2012 Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2017: woensdag 11 t/m zaterdag 14 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>