Young Pianists Festival in Amsterdam

Tot en met zondag 24 november staat het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam helemaal in het teken van de piano, tijdens het Young Pianists Festival (YPF). Internationale meesterpianisten Severin von Eckardstein, Paul Badura-Skoda en jazzpianist Jacky Terrasson en een vernieuwer als Hauschka geven bijzondere concerten, er zijn masterclasses en lezingen. Voor jonge pianisten is er de YPF Competition, met op zondagmiddag 24 november de grote finale.

De winnaar van de Grand Prix Youri Egorov krijgt onder meer een optreden aangeboden in Sint Petersburg met het Mariinski Orkest onder leiding van Valery Gergiev. Zaterdag 16 november verzorgen vijf internationale meesterpianisten een herdenkingsconcert: ‘A Tribute to Youri Egorov’. Deze legendarische Russische pianist woonde in Amsterdam en stierf 25 jaar geleden op 33-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. In 1976 ontvluchtte hij de Sovjet Unie en kwam naar Nederland. Ondanks zijn korte carriere liet hij een groot aantal opnames achter en velen in binnen- en buitenland denken nog altijd met weemoed aan hem terug.

Lees ook:Herdenking Ramses Shaffy in Carré
Lees ook:Béjart Ballet in Carré
Lees ook:Wandelen door het Amsterdam van Wim Sonneveld
Lees ook:Tribute festival Peelpop 2012 in Boekel
Lees ook:Oudste zeehond ter wereld in gevangenschap overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>